Τι να κάνετε και τι να μην κάνετε για να αποκτήσετε τα τέλεια χείλη!

Το χείλος είναι σημαντικό ανατομικό σημείο του προσώπου. Είναι σύνθετο όργανο με το οποίο γίνονται πολλές και μοναδικές λειτουργίες. Με τα χείλη εκφέρουμε τον λόγο, τρώμε, συγκρατούμε αντικείμενα, κάνουμε μορφασμούς. Εκδηλώνουμε μαζί με άλλες μιμικές κινήσεις διάφορα συναισθήματα και κάνουμε πολύ λεπτές κινήσεις.
Εχουν αξιοθαύμαστη αισθητικότητα και κινητικότητα.
Εξωτερικά αποτελούνται από το ερυθρό του χείλους, το οποίο καλύπτεται από βλεννογόνο και στο επάνω τμήμα τους, καλύπτονται από δέρμα έως την βάση της μύτης (άνω χείλος) και έως το γένειο (πιγούνι) το κάτω χείλος.
Στο εσωτερικό τους αποτελούνται από ένα λεπτό στρώμα λίπους και λίγο βαθύτερα από έναν μυ, ο οποίος είναι ενιαίος σφιγκτήρας για το άνω και κάτω χείλος.
Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ σημαντικά για να γίνει κατανοητό από όλους, το πόσο σύνθετο θέμα είναι η αισθητική βελτίωση των χειλέων με την χρήση ενέσιμων υλικών.
Το ασφαλέστερο υλικό που συνιστάται για την βελτίωση του περιγράμματος και του όγκου του χείλους είναι το υαλουρονικό οξύ με μαλακή, ελαστική και λεπτόρευστη υφή.
Η χρήση και αυτού, όμως του υλικού, πρέπει να γίνεται με φειδώ.
Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, μπορεί να απορροφάται σταδιακά, αλλά στην συγκεκριμένη ζώνη παραμένει για πολύ μεγάλο διάστημα και ερεθίζοντας την παραγωγή κολλαγόνου του ιδίου του ασθενούς στην περιοχή.
Αυτό σημαίνει ότι μεγάλη ποσότητα υαλουρονικού οξέος θα διογκώσει το χείλος σε υπερβολικό βαθμό με αποτέλεσμα την αλλοίωση της περιοχής και μόνιμη παραμόρφωση, χωρίς την δυνατότητα επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση.
Μετά την πάροδο του χρόνου και την σταδιακή μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αλλά και την επίδραση εξωγενών παραγόντων, όπως ο ήλιος και το κάπνισμα, δημιουργείται μείωση του όγκου του χείλους και εμφανίζονται ρυτίδες (συνήθως κάθετες) στο δέρμα, καθώς και στο όριο μεταξύ δέρματος και ερυθρού του χείλους.
Η ανασύσταση με υαλουρονικό οξύ, μπορεί να δώσει στο χείλος ξανά σφρηγιλότητα, ομορφιά και ζωντάνια.
Ανανεώνουμε το περίγραμμα του άνω και κάτω χείλους, το μέσον του άνω χείλους (που ονομάζεται φίλτρο), αποκαθιστούμε διακριτικά τον όγκο στο σώμα του άνω και κάτω χείλους και γεμίζουμε προσεκτικά μία μία τις κάθετες ρυτίδες στο δέρμα.
Εάν χρειασθεί μπορούμε αργότερα μετά από έναν έως τρεις μήνες να συμπληρώσουμε υλικό.
Αλήθειες που πρέπει να λέγονται για να έχουμε καλό αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς δυσλειτουργίες ή παραμόρφωση:
-Χρησιμοποιούμε μόνον υαλουρονικό οξύ.
-Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ μη απορροφήσιμα ή μόνιμα υλικά, όπως υγρή σιλικόνη, παραφίνη, κλπ.
-Η βελτίωση – θεραπεία πρέπει να γίνεται εξατομικευμένα, σε κάθε υποψήφιο, ανάλογα με τις ανατομικές προδιαγραφές.
-Υποψήφιοι με μέτριο ή μικρό όγκο στο άνω χείλος, είναι σχεδόν αδύνατον να έχουν πλούσιο χείλος, όσο υλικό κι αν χρησιμοποιηθεί.
-Η επιμονή και η υπερβολή οδηγεί σε παραμόρφωση.
-Η προσπάθεια ορισμένων νεαρών κυρίως γυναικών να μιμηθούν κάποια πρότυπα, οδηγούν σχεδόν πάντα σε λάθος επιλογές και άσχημο αποτέλεσμα.
-Εμπιστεύομαστε ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς, κυρίως πλαστικούς χειρουργούς, που γνωρίζουν την ανατομία της περιοχής και ακούμε τις συμβουλές τους για διακριτικά και όχι υπερβολικά αποτελέσματα.
-Σκεπτόμαστε πάντα τον κανόνα: «Μπορείς σταδιακά να προσθέσεις όσο υλικό χρειάζεται. Δεν μπορείς ποτέ (ειδικά στο χείλος) να το αφαιρέσεις».
Μην ξεχνάμε ότι ένα υπερβολικό χείλος, δεν είναι μόνον αντιαισθητικό. Πρωτίστως είναι πολύ λιγότερο λειτουργικό, εφόσον λόγω της διόγκωσης δεν επιτρέπει τις λεπτές κινήσεις και μοιάζει συνεχώς άκαμπτο.
Παπαγεωργίου Α. Γεώργιος – πλαστικός χειρουργός:https://www.facebook.com/G.Papageorgiu/

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή 14:00 - 22:00
Σαββάτο -
Κυριακή -

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  • Ομήρου 51 & Σκουφά (είσοδος από Ομήρου, 1ος όροφος) Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ.: 10672
  • 210-9249994