Το PRP ( Platelets Rich Plasma ) ,είναι ένας αυτόλογος βιολογικός παράγοντας,  που χρησιμοποιήθηκε από την ιατρική την τελευταία 25ετία, σε περιστατικά που απαιτούσαν ανάπλαση και αποκατάσταση ,κυρίως τραυμάτων και καταγμάτων.
Τα αιμοπετάλια, διαθέτουν δύο ομάδες πρωτεϊνών τις κυτοκίνες και τους αυξητικούς παράγοντες που έχουν την  βιολογική δράση της ανάπλασης των κυττάρων, των ιστών ακόμη και των οργάνων του οργανισμού. Οι κυτοκίνες ( ιντερ-φερόνη, ιντερλευκίνη κ.ά. ) είναι πρωτείνες με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμι-κροβιακή δράση. Οι αυξητικοί παράγοντες απαντούν στους ινοβλάστες και κυρίως στα Stem Cells της περιοχής έγχυσής τους. Μ ΄ αυτόν τον τρόπο, τα ενήλικα βλαστοκύτταρα, που διαθέτουν, όλες τις πληροφορίες για την λειτουργικότητα και δομικότητα της περιοχής που βρίσκονται, ενεργοποιούνται και βοηθούν στην αποκατάσταση των «φυσικών και βιολογικών» φθορών που επηρεάζουν την δομή του δέρματος (γήρανση στην διάταξη των μορίων της ύλης, από διάφορους λόγους όπως κάπνισμα, αφυδάτωση, οξειδωτικό stress, δίαιτες κλπ), την διαδερμική απώλεια νερου (TEWL) και τις μικροανάγλυφες δυσμορφίες.
Τα αποτελέσματα της μεθόδου, εξαρτώνται απόλυτα από την συγκέντρωση και σωστή ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων. Αυτό  επιτυγχάνεται εργαστηριακά και με εξειδικευμένο επιστημονικό τρόπο.
Τα αιμοπετάλια έχουν την ιδιότητα, κάτω από ορισμένες συνθήκες να απελευθερώνουν τις πρωτείνες που αναφέρονται παραπάνω, οι οποίες απαντούν στους ινοβλάστες, προωθώντας την επούλωση τραυμάτων και αποκατάσταση βλαβών των κυττάρων και των ιστών αφού έχουν αναγεννητική δράση στην δομικότητα του οργανισμού.
Η εφαρμογή του PRP έχει ενισχυθεί τα δύο τελευταία χρόνια, με την παράλληλη παραγωγή και χρήση του CRP( πλάσμα πλούσιο σε κυτοκίνες ), δίνοντας έτσι εντυπωσιακά αποτελέσματα στις βιομετρικές παραμέτρους της επιδερμίδας του προσώπου.
 Η όλη διαδικασία διαρκεί 30΄- 45΄. Η αιμοληψία πραγματοποιείται, όπως για τις εξετάσεις αίματος. Το αίμα (περίπου 20 cc) επεξεργάζεται εργαστηριακά αμέσως μετά την αιμοληψία και αφού συλλεγεί υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων, αυτά ενεργοποιούνται και εγχύονται στην περιοχή στόχο. Ο ασθενής μετά την θεραπεία είναι ικανός να συνεχίσει τις δραστηριότητες της ημέρας.

 Η θεραπεία με PRPCRP  εξασφαλίζει:

-- Την αναδόμηση και σύσφιξη του δέρματος, με απάλυνση των ρυτίδων.
-- Την ενυδάτωση της επιδερμίδας.
-- Την εξάλειψη των μικρο-αναγλύφων δυσμορφιών.
-- Λάμψη και φρεσκάδα σε όλο το πρόσωπο.

 Το PRP-CRP εφαρμόζεται:

-- Σε όλο το πρόσωπο.
-- Γύρω από τα μάτια.
-- Στο περίγραμμα του προσώπου.
-- Στο λαιμό.
-- Στο ντεκολτέ.
-- Στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών.

   Η μέθοδος του PRP εφαρμόζεται σε άντρες και γυναίκες  με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς καμμία παρενέργεια ή αλλεργική αντίδραση , δεδομένου ότι πρόκειται για αυτόλογο βιολογικό παράγοντα με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες εβδομάδες.

Ίσως απαιτηθούν 2-3 εφαρμογές, ανάλογα με το περιστατικό.