Project Description

Face Lifting

Τι είναι το Face lifting

Αντιμετωπίζοντας το πέρασμα του χρόνου και κατά συνέπεια την μείωση του όγκου του λίπους στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος, το χειρουργικό face lifting έρχεται να δώσει την λύση με αποτελέσματα εντυπωσιακά που διαρκούν πολλά χρόνια. To Face lift είναι ίσως η πιο δημοφιλής επέμβαση που επιλέγουν γυναίκες και άντρες για να διορθώσουν τα σημάδια του χρόνου και να βελτιώσουν στο σύνολο τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Η διαδικασία

Απαραίτητη είναι η εξατομικευμένη αξιολόγηση και οι ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά. Η ίδια η επέμβαση προσφέρει μόνον καλά και φυσικά αποτελέσματα, εφόσον αποφευχθούν οι υπερβολές και από τον ασθενή που πρέπει να έχει λογικές απαιτήσεις και από τον γιατρό που πρέπει να αποφύγει την οποιαδήποτε υπερδιόρθωση. Ο γιατρός ακολουθεί τους κανόνες του μέτρου, ώστε το δέρμα να μην τραβηχτεί υπερβολικά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου να μην αλλοιωθούν, κάνοντας το πρόσωπο να μην δείχνει παραμορφωμένο.

Παραμόρφωση επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί στο πρόσωπο από υπερβολική χρήση ενέσιμων υλικών ή μόνιμων υλικών (υγρή σιλικόνη, παραφίνη, κλπ.).

Ενδείξεις υποψήφιου ασθενή

Αν έχει επέλθει σημαντική χαλάρωση στο πρόσωπο (στις παρειές, στις πλάγιες περιοχές του σαγονιού και στον λαιμό) και θέλετε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια έως και δέκα χρόνια, η καλύτερη επιλογή για την ανασύσταση και την αναδόμηση του προσώπου είναι το χειρουργικό lifting. Συνήθως προτιμούν την λύση του χειρουργικού lifting ηλικίες άνω των 45.

Ο ασθενής, εάν είναι καπνιστής, είναι καλό να έχει περιορίσει το κάπνισμα, εάν δεν μπορεί να το διακόψει, έναν με δύο μήνες πριν την επέμβαση, αλλά και στο διάστημα της αποθεραπείας.

Πριν το χειρουργείο

Πριν την επέμβαση ο γιατρός θα αξιολογήσει τα πιθανά προβλήματα υγείας, θα ενημερώσει για την μέθοδο και τις σχετικές λεπτομέρειες καθώς και όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε. Ολη η στήριξη του προσώπου πρέπει να γίνει, ανασυντάσσοντας το επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα (Superficial Muscle Aponeurotic System) ή SMAS όπως λέγεται χάριν συντομίας. Φυσικά δεν νοείται lifting χωρίς τομές τις οποίες φροντίζουμε να τοποθετούμε σε σημεία που είναι δυσκολότερο ορατά.

Το δέρμα πρέπει απλώς να μην τραβηχτεί πολύ και να μετρηθεί σωστά πριν την εκτομή του.

Διάρκεια χειρουργείου

Η επέμβαση διαρκεί 3 έως 4 ώρες με ολική αναισθησία.

Μετά το χειρουργείο – Αποθεραπεία

Ο ασθενής νοσηλεύεται για 2 ημέρες στο νοσοκομείο και φεύγει χωρίς κανέναν επίδεσμο και αφού έχουν λουστεί τα μαλλιά του.

  • Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λεπτά και αρχίζουν να αφαιρούνται από την τρίτη μετεγχειρητική μέρα σταδιακά.
  • Μετά την πρώτη εβδομάδα αρχίζουν να υποχωρούν και οι εκχυμώσεις (μελανιές).
  • Οι τομές γίνονται εμπρός και πίσω από το αυτί καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να ξυρίσουμε τα μαλλιά, αλλά εφαρμόζοντας ειδική διάταξη.
  • Στην περιοχή μπορεί να εφαρμοσθεί εάν κριθεί απαραίτητο και λιποαναρρόφηση.
  • Ο ασθενής μπορεί να κυκλοφορήσει πιο ελεύθερα μετά τις 12 – 15 μέρες.
  • Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η επούλωση των τραυμάτων είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο και από σημείο του σώματος σε σημείο.
  • Στην διάρκεια της αποθεραπείας το δέρμα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση με κρέμες και προστασία από τον ήλιο.

Σημαντικό για το αποτέλεσμα, είναι επίσης να φροντίζει κανείς ώστε η διατροφή του να είναι υγιεινή και ισορροπημένη και να μην έχει συχνές και μεγάλες αυξομειώσεις του βάρους του.

Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις

Ανάλογα με τις ανάγκες και τα υπάρχοντα προβλήματα και μετά από συνένεση του γιατρού, μπορεί το lifting να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις π.χ. lifting λαιμού

Συνδυασμός με θεραπείες αισθητικής πριν και μετά το χειρουργείο

Μια υγιής και σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα βοηθάει στο ιδανικό και φυσικό αποτέλεσμα.

Συνδυασμός με μη επεμβατικές θεραπείες

Εχοντας πραγματοποιήσει ένα πετυχημένο face lifting δημιουργούμε μια τέλεια και μακράς διάρκειας υποδομή στο πρόσωπο. Η οποιαδήποτε θεραπεία εφαρμοστεί στη συνέχεια θα έχει σαφώς πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Προτεινόμενες θεραπείες για σωστή συντήρηση του αποτελέσματος

Βοτουλινική τοξίνη

Facebook

Instagram

Επικοινωνήστε μαζί μας