Project Description

Αυξητική Μαστών

Τι είναι η αυξητική μαστών

Πρόκειται για μια επέμβαση που αποσκοπεί στο να δοθεί όγκος στην περιοχή των μαστών. Το στήθος ως ένα ισχυρό σύμβολο θηλυκότητας και ομορφιάς, επηρεάζει άμεσα την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της γυναίκας.

Η διαδικασία

Απαραίτητη είναι η εξατομικευμένη αξιολόγηση και οι ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά. Ο γιατρός θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει ρεαλιστικό αποτέλεσμα, με ασφάλεια, άρτιο αισθητικά, χωρίς να επηρεάσει την υγεία και την δυνατότητα θηλασμού.

Ενδείξεις υποψήφιου ασθενή

Συνήθως συνιστάται όταν υπάρχει συγγενής με μικρομαστία, απλασία ή ανισομαστία. Επίσης στην περίπτωση μιας επίκτητης μικρομαστίας (απότομο αδυνάτισμα ή μετά την εγκυμοσύνη). Αν μια γυναίκα δεν είναι ικανοποιημένη με το φυσικό μέγεθος των μαστών της. Μπορεί να γίνει σε γυναίκες που έχουν ενηλικιωθεί, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σώματος τους και κατά συνέπεια και των μαστών.

Πριν το χειρουργείο

Πριν την επέμβαση απαραίτητο είναι το υπερηχογράφημα μαστών και μετά την ηλικία των 35 και μαστογραφία. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία αφού έχουν ολοκληρωθεί οι προεγχειρητικές εξετάσεις και έχει μελετηθεί το ιατρικό ιστορικό. Οι υπερβολές – για οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση – έχουν πάντα αντίθετα, από τα αναμενόμενα, αποτελέσματα.

Το μέγεθος του μαστού που θα προκύψει καθορίζεται από τις διαστάσει του θώρακος της ίδιας της ασθενούς.

Θα πρέπει η θήκη που θα δημιουργηθεί για να τοποθετηθεί το ένθεμα σε κάθε πλευρά να πλησιάζει προς το στέρνο αφήνοντας μια νησίδα 2-3cm μεταξύ των μαστών.

Το πλαϊνό όριο της θήκης πρέπει να εκτείνεται μέχρι την πρόσθια μασχαλιαία γραμμή.

Δεν ενδείκνυται η τοποθέτηση πολύ μεγάλων ενθεμάτων και για λόγους αισθητικής εμφάνισης αλλά και λειτουργικούς.

Ενας μέτριος μαστός είναι πιο εύκολο να εξεταστεί και με την ψηλάφιση αλλά και με οποιαδήποτε απεικονιστική μέθοδο (μαστογραφία, υπερηχογράφημα ή MRI).

Διάρκεια χειρουργείου

Διεγχειρητικά, δημιουργείται μία θήκη κάτω από τον αδένα-μαστό ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ κάθε ημιθωρακίου. Το κριτήριο για την τοποθέτηση του ενθέματος, είναι κυρίως το πάχος του μαζικού αδένος και του λίπους στην στερνική πλευρά του κάθε μαστού, έτσι ώστε να καλυφθεί το ένθεμα και να μην διαγράφεται μετεγχειρητικά.

Στις περιπτώσεις που έχουμε και περίσσεια δέρματος με πτώση της θηλής (μετά από αδυνάτισμα, εγκυμοσύνες κ.λ.π.) καλό είναι να τοποθετούνται τα ενθέματα κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ και εν συνεχεία κατά τον ίδιο χειρουργικό χρόνο να γίνεται ανόρθωση των μαστών.
Η προσπέλαση της περιοχής, γίνεται με περιθηλαία, υπομάστιο ή μασχαλιαία τομή και αυτό εκτιμάται κατά περίπτωση.

Τα ενθέματα, τεχνολογικά είναι πλέον πολύ εξελιγμένα και ασφαλή.

Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί ενθέματα από πολυουραιθάνη ή σιλικόνη στο περίβλημά τους ενώ εσωτερικά μπορεί να περιέχουν ζελέ σιλικόνης, φυσιολογικό ορρό ή συνεκτικό ζελέ σιλικόνης.

Τα πιο εξελιγμένα σήμερα θεωρούνται αυτά, τα οποία έχουν περίβλημα τραχείας επιφανείας και στο εσωτερικό τους περιέχουν συνεκτικό ζελέ σιλικόνης.

Ο οργανισμός, φυσιολογικά, δημιουργεί γύρω από τα ενθέματα μία προστατευτική μεμβράνη (αντιδραστική κάψα).

Σε κάποιες περιπτώσεις (σπάνιες πλέον), η κάψα αυτή μπορεί να γίνει πολύ σκληρή και να χρειαστεί να αφαιρεθεί με επανεγχείρηση.

Κριτήριο για τον τύπο και το μέγεθος του ενθέματος, είναι βέβαια, οι προσδοκίες της ασθενούς, αλλά κυρίως οι δυνατότητες που έχουμε από τις ίδιες τις διαστάσεις του θώρακός της (τα ενθέματα ακουμπούν επάνω στο θωρακικό τοίχωμα).

Μετά το χειρουργείο – Αποθεραπεία

Ο ασθενής μετά την επέμβαση, παραμένει συνήθως για μία ημέρα στο νοσοκομείο.

  • Εξέρχεται συνήθως την επομένη, φορώντας ελαστικό αθλητικό σουτιέν
  • Η τοποθέτηση κάτω από τον μυ, συνοδεύεται από κάποιο μετεγχειρητικό πόνο για 2-3 μέρες που αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα
  • Η τοποθέτηση ενθεμάτων, δεν διαταρράσει την λειτουργικότητα των μαστών
  • Η αυξομείωση του όγκου των μαστών, πριν και μετά από κάθε περίοδο, συνεχίζεται φυσιολογικά
  • Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός δεν επηρεάζονται
  • Οι μαστοί μπορούν και πρέπει να ελέγχονται στην συνέχεια, ψηλαφητικά και παρακλινικά με μαστογραφία (μετά τα 33-35), υπερυχογράφημα και εάν χρειαστεί με μαγνητική τομογραφία
  • Σε μία εβδομάδα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της
  • Οδήγηση επίσης μετά από μία εβδομάδα
  • Αποχή από αθλητικές δραστηριότες, περίπου 1 μήνα

Σημαντικό για το αποτέλεσμα, είναι επίσης να φροντίζει κανείς ώστε η διατροφή του να είναι υγιεινή και ισορροπημένη και να μην έχει συχνές και μεγάλες αυξομειώσεις του βάρους.

Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις

Μετά από συνενόηση με τον γιατρό

Facebook

Instagram

Before & After

Επικοινωνήστε μαζί μας