Όλα όσα θέλετε να μάθετε για ένα πετυχημένο lifting

Το Face Lifting είναι μια εξατομικευμένη χειρουργική επέμβαση, όπου πριν την πραγματοποίησή της, συζητιούνται και αξιολογούνται οι ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί άνθρωποι, βλέποντας κάποια παράξενα αποτελέσματα που κυρίως προέρχονται από υπερβολική ή κακή χρήση ενέσιμων υλικών.
Η ίδια η επέμβαση προσφέρει μόνον καλά και φυσικά αποτελέσματα, εφόσον αποφευχθούν οι υπερβολές και από τον ασθενή (που πρέπει να έχει λογικές απαιτήσεις) και από τον γιατρό που πρέπει να αποφύγει την οποιαδήποτε υπερδιόρθωση.
Δεν πρέπει ποτέ να τραβηχτεί υπερβολικά το δέρμα. Πρέπει απλώς να μετρηθεί σωστά πριν την εκτομή του. Η στήριξη του προσώπου γίνεται στους βαθύτερους και ισχυρότερους ιστούς, όπως είναι το επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα (SMAS).
Ο ασθενής, εάν είναι καπνιστής, είναι καλό να έχει περιορίσει το κάπνισμα, εάν δεν μπορεί να το διακόψει, έναν με δύο μήνες πριν την επέμβαση, αλλά και στο διάστημα της αποθεραπείας.
Σημαντικό για το αποτέλεσμα, είναι επίσης να φροντίζει κανείς ώστε η διατροφή του να είναι υγιεινή και ισορροπημένη και να μην έχει συχνές και μεγάλες αυξομειώσεις του βάρους του.
Φυσικά δεν εννοείται lifting χωρίς τομές τις οποίες φροντίζουμε να τοποθετούμε σε σημεία που είναι δυσκολότερο ορατά.
Οι τομές γίνονται εμπρός και πίσω από το αυτί καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να κόψουμε τα μαλλιά, αλλά εφαρμόζοντας ειδική διάταξη.
Στον λαιμό εάν η χαλάρωση είναι μεγάλη μπορεί να χρειαστεί τομή στην φυσιολογική πτυχή που δημιουργείται αμέσως μετά το τελείωμα του πηγουνιού, μέσω της οποίας γίνεται η προσπέλαση της περιοχής.
Στην περιοχή μπορεί να εφαρμοσθεί εάν κριθεί απαραίτητο και λιποαναρρόφηση.
Η επέμβαση διαρκεί 3 έως 4 ώρες. Ο ασθενής νοσηλεύεται για 2 ημέρες στο νοσοκομείο και φεύγει χωρίς κανέναν επίδεσμο και αφού έχουν λουστεί τα μαλλιά του.
Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λεπτά και αρχίζουν να αφαιρούνται από την τρίτη μετεγχειρητική μέρα σταδιακά.
Μετά την πρώτη εβδομάδα αρχίζουν να υποχωρούν και οι εκχυμώσεις (μελανιές).
Ο ασθενής μπορεί να κυκλοφορήσει πιο ελεύθερα μετά τις 12 – 15 μέρες.
Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η επούλωση των τραυμάτων είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο και από σημείο σε σημείο του σώματος.
Στην διάρκεια της αποθεραπείας το δέρμα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση με κρέμες και προστασία από τον ήλιο.

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα πετυχημένο face lifting δημιουργούμε μια τέλεια και μακράς διάρκειας υποδομή στο πρόσωπο. Η οποιαδήποτε θεραπεία εφαρμοστεί στη συνέχεια (peeling, ενέσιμα εμφυτεύματα, θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη, κλπ.) θα έχει σαφώς πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Παπαγεωργίου Α. Γεώργιος – πλαστικός χειρουργός:https://www.facebook.com/G.Papageorgiu/

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή 14:00 - 22:00
Σαββάτο -
Κυριακή -

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  • Ομήρου 51 & Σκουφά (είσοδος από Ομήρου, 1ος όροφος) Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ.: 10672
  • 210-9249994