Τα νήματα PDO (polydioxanone) είναι συνθετικά και βιοδιασπώμενα.
Χρησιμοποιούνται τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην χειρουργική και κυρίως την αγγειοχειρουργική σαν χειρουργικά απορροφήσιμα ράμματα.
Τα τελευταία χρόνια μετά από συνεχείς μελέτες κατασκευάστηκαν νήματα PDO, ειδικά για την βελτίωση της χαλάρωσης του προσώπου και του σώματος.
Η χώρα προέλευσης είναι κυρίως η Νότιος Κορέα.
Το κάθε νήμα είναι ενσωματωμένο σε βελόνα μιας χρήσεως.
Τα νήματα αυτά και οι αντίστοιχες βελόνες, είναι διαφόρων μεγεθών και διαφόρων τύπων.
Η κατανόηση της λειτουργίας των νημάτων, ο σωστός συνδυασμός των διαφόρων τύπων αυτών και η σωστή επιλογή των περιστατικών, δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να έχει διάρκεια από 18 μήνες έως 3 χρόνια.
Τα νήματα τοποθετούνται κάτω από το δέρμα, δημιουργώντας ένα πλέγμα.
Με την αντίδραση που δημιουργείται στο επίπεδο αυτό του δέρματος από την παρουσία των νημάτων, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και τα μονοκύτταρα, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. 
Υποψήφιοι για την χρήση νημάτων PDO μπορεί να είναι γυναίκεςκαι άνδρες ηλικίας από 30 έως 60 ετών.
Η θεραπεία με PDO νήματα, μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες που προηγούνται ή έπονται π.χ. Laser, ραδιοσυχνότητες, χρήση βοτουλινικής τοξίνης (Botox), χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων (υαλουρονικό) ή lipofilling.
Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν εκτός από το πρόσωπο και στο σώμα για την βελτίωση της επιδερμιδικής χαλάρωσης που παρουσιάζεται στους βραχίονες (μπράτσα), στους μηρούς, τους γλουτούς και στο πρόσθιο και πλαϊνό κοιλιακό τοίχωμα.
Πριν την θεραπεία γίνεται σχεδιασμός του προσώπου και αποφασίζεται τι είδους νήμα θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε σημείο και για ποιον σκοπό.
Εν συνεχεία τοποθετείται αναισθητική κρέμα για 45’ – 1h.
Η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας είναι αρκετή για την αναισθητοποίηση της περιοχής και την εφαρμογή των νημάτων PDO.
Για την εφαρμογή νημάτων ανάρτησης στήριξης, χρησιμοποιούμε και τοπική αναισθησία σε ενέσιμη μορφή.
Η θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου διαρκεί από 20’ έως 1h.
Αμέσως μετά την θεραπεία, μπορεί να παρουσιαστεί ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο) ή μερικές εκχυμώσεις (μελανιές).
Η αποδρομή τους συνήθως γίνεται μετά από 5 έως 7 ημέρες.
Ο ασθενής έχει αμέσως το 40-50% του αποτελέσματος και παρουσιάζει σαφή βελτίωση κατά το επόμενο 3μηνο.
Ξεχωριστός σχεδιασμός για κάθε περιστατικό γίνεται και στην θεραπεία με PDO νήματα για την εφαρμογή τους στο σώμα.

PDOCOGS (οδοντωτά νήματα ανάρτησης)

Τα νήματα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των νημάτων ανάρτησης και στήριξης. Είναι διαφόρων τύπων & μεγεθών και παρουσιάζουν αιχμηρά επάρματα (δοντάκια) για την αποτελεσματική συγκράτηση των ιστών. Συνδυάζονται και χρησιμοποιούνται κατά τον ίδιο χρόνο με τα απλά PDO.
Τα χρησιμοποιούμε για την βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, την βελτίωση του μέσου τριτημορίου του προσώπου (ζυγωματικά, παρειές) & την βελτίωση της θέσης των φρυδιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον λαιμό.
Βασικός τους στόχος είναι η διόρθωση των περιοχών που παρουσιάζουν χαλάρωση. Συνδυαστικά με τα απλά νήματα PDO, επιτυγχάνουμε την καλύτερη εικόνα του προσώπου και παράλληλα μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος.
Εάν κριθεί σκόπιμο μπορούν να προστεθούν νήματα οποτεδήποτε, στο μέλλον.
Επίσης ένας σημαντικός παραγόντας που συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση του αποτελέσματος είναι η αποφυγή σημαντικής αυξομείωσης βάρους.