Η περιοχή στην οποιά γίνεται αισθητή κάθε αλλαγή

Το χειρουργικό λίφτινγκ δίνει λύση στο πρόβλημα, ενώ οι μη επεμβατικές εναλλακτικές στο ιατρείο βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα.

Η περιοχή του λαιμού είναι η πρώτη στην οποία γίνεται αισθητή κάθε αλλαγή που προκαλεί στην εικόνα του προσώπου μας το πέρασμα του χρόνου ή η απότομη αυξομείωση του βάρους.

Η πραγματική χαλάρωση του λαιμού, με συμμετοχή του δέρματος, του υποδόριου λίπους και των επιφανειακών μυών που τον στηρίζουν (μυώδες πλάτυσμα), αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά. Με τομή εμπρός και πίσω από το αυτί στο πλαίσιο μιας επέμβασης πλαστικής προσώπου (face lifting) η διόρθωση μπορεί να είναι εξαιρετική. Εάν υπάρχει επίσης περίσσεια λίπους (διπλοσάγονο) γίνεται ταυτόχρονα και λιποαναρρόφηση. Σε πολύ μεγάλο πρόβλημα ίσως χρειαστεί να γίνει τομή και κάτω από το πιγούνι για την καλύτερη στήριξη.

Το face lifting δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν. Στόχο έχει να αποκαταστήσει τις ανατομικές δομές προσώπου και λαιμού στην προηγούμενη θέση τους. Η στήριξη γίνεται στους ισχυρότερους ιστούς, που είναι το επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα ή SMAS, ενώ το δέρμα τραβιέται διακριτικά πίσω και, αν χρειαστεί, και  μπροστά από το αυτί, έτσι ώστε να μην ασκείται σε αυτό μεγάλη πίεση. Κατ’ αυτό τον τρόπο έχουμε απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και διάρκεια στο χρόνο.

Η αποθεραπεία γίνεται σταδιακά τις επόμενες 10-15 ημέρες.

Δεν συνοδεύεται από πόνο, ενώ παρουσιάζεται οίδημα (πρήξιμο) και ίσως κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές).

Για τις πιο ήπιες μορφές χαλάρωσης του λαιμού εφαρμόζεται συνδυασμός διαφόρων μη επεμβατικών θεραπειών που στόχο έχουν τη βελτίωση της υφής του δέρματος και τη μείωση της επιδερμικής χαλάρωσης.

Οι θεραπείες αυτές είναι:

  1. To needling, το οποίο είναι μηχανικός ερεθισμός με ειδικές βελόνες έπειτα από τοπική αναισθησία. Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης διεγείρόντας το μηχανισμό της επούλωσης του τραύματος.
  2. Χρήση ειδικών ιατρικών μηχανημάτων με ραδιοσυχνότητες. Ο αριθμός των συνδριών κυμαίνεται από 5 έως 8, ανάλογα με το πρόβλημα και την ηλικία. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία με προοδευτική βελτίωση τους επόμενους 6 μήνες.
  3. Η μεσοθεραπεία στο ιατρείο με ειδικά σκευάσματα βιταμινών και υαλουρονικού οξέος.
  4. Συνδυασμός ειδικών κρεμών με τη χρήση roller (θεραπεία στο σπίτι).

Σε κάποιες περιπτώσεις αρχόμενης χαλάρωσης του μυώδους πλατύσματος, με την δημιουργία των κάθετων χορδών στο λαιμό, ενδείκνυται και τα σκευάσματα βοτουλινικής τοξίνης (Dysport κ.λπ) τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ.

Η εξατομίκευση των θεραπείων για κάθε περιστατικό προσφέρει και τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο περιοδικό ELLE

Παπαγεωργίου Α. Γεώργιος – Πλαστικός χειρουργός: https://www.facebook.com/G.Papageorgiu/

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή 14:00 - 22:00
Σαββάτο -
Κυριακή -

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  • Ομήρου 51 & Σκουφά (είσοδος από Ομήρου, 1ος όροφος) Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ.: 10672
  • 210-9249994