Μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική και τι θα μου προσφέρει;

Πολλές γυναίκες αφού γίνουν μαμάδες, και ακόμη συχνότερα οι μαμάδες των διδύμων, ταλαιπωρούνται αρκετό καιρό μετά τον τοκετό, καθώς η κοιλιά τους αργεί να επανέλθει, και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και με τη βοήθεια της καλής διατροφής και της άσκησης, δεν επανέρχεται ποτέ. Συνήθως οι γυναίκες παρατηρούν πως το δέρμα τους να έχει χαλαρώσει αρκετά και έχουν κάνει την εμφάνισή τους ραγάδες. Τι μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που θέλουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα και πως μπορεί να με βοηθήσει η κοιλιοπλατική;

Τι είναι η Κοιλιοπλαστική και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία αποκαθίστανται οι περισσότερες δυσμορφίες που αφορούν το πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα.

Μερικές από τις δυσμορφίες αυτές είναι:

  • η χαλάρωση του δέρματος
  • η δημιουργία ραγάδων
  • η αύξηση της απόστασης μεταξύ των κοιλιακών μυών (διάσταση ορθών κοιλιακών μυών)
  • η δημιουργία κήλης στην μέση γραμμή και
  • η ομφαλοκήλη

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία.

Γίνεται τομή χαμηλά στο κοιλιακό τοίχωμα έτσι ώστε να κρύβεται μέσα στο εσώρουχο ή το μαγιό.

Στόχος

Στόχος της επέμβασης είναι να κινητοποιηθούν οι περιοχές που παρουσιάζουν χαλάρωση, να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους, να ενισχυθεί το χαλαρό μυϊκό υπόστρωμα (ορθοί κοιλιακοί μύες) και να τοποθετηθεί σωστά και ανατομικά ο ομφαλός, φροντίζοντας παράλληλα να παρουσιάζει την χαρακτηριστική διακριτική κοίλανση (βαθουλοματάκι) γύρω από αυτόν.

Για να είναι τέλειο το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι σωστό να συνοδεύεται, όπου είναι απαραίτητο, από λιποαναρρόφηση του περιγράμματος του κορμού (ψωμάκια) των γοφών και του ίδιου του κοιλιακού τοιχώματος.

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα μιας καλής κοιλιοπλαστικής, δίνει την εικόνα φροντισμένου και γυμνασμένου σώματος και κολακεύει την γυναίκα, αλλά και τον άνδρα που θα υποβληθεί σε αυτήν.

Μετά την επέμβαση

Ο/η ασθενής χρειάζεται να φοράει ελαστική ζώνη κοιλίας για ένα μήνα περίπου και να αποφεύγει οποιαδήποτε γυμναστική που θα επιβαρύνει την περιοχή.

Συστάσεις

Συνιστάται επίσης να υπάρχει αποχή από την εργασία για τουλάχιστον 10 ημέρες, εκτός κι αν είναι ιδιαίτερα κοπιώδης, οπότε θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για την ασφαλή επιστροφή σε αυτήν.

Το άρθρο είναι δημοσιευμένο www.mytwins.gr

Παπαγεωργίου Α. Γεώργιος – Πλαστικός χειρουργός: https://www.facebook.com/G.Papageorgiu/

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή 14:00 - 22:00
Σαββάτο -
Κυριακή -

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  • Ομήρου 51 & Σκουφά (είσοδος από Ομήρου, 1ος όροφος) Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ.: 10672
  • 210-9249994