Η διεργασία της ιστικής επούλωσης αποτέλεσε τη βάση για τη μελέτη της αποκατάστασης των ιστών του ανθρωπίνου σώματος. Η γνώση αυτή του επουλωτικού μηχανισμού επεκτάθηκε και στο χώρο της αισθητικής ιατρικής με νέες τεχνικές μηχανικής βιοδιέγερσης, όπως το microneedling roller, της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης με τα λέιζερ, της επιλεκτικής ιστικής θέρμανσης των ραδιοσυχνοτήτων και της θερμομηχανικής δράσης των υπερήχων.

Η τεχνολογία των μηχανημάτων της αισθητικής ιατρικής έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια προσφέροντας πιο ασφαλή και αποτελεσματικά μηχανήματα. Μία αξιοσημείωτη τεχνολογική εξέλιξη είναι η κλασματική (fractional) ρύθμιση της εφαρμογής της ενέργειάς τους, επιτρέποντας έτσι τη γρηγορότερη αποθεραπεία και την εφαρμογή μεγαλύτερης ενεργειακής διέγερσης. Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις αισθητικών προβλημάτων του δέρματος, όπως είναι οι ρυτίδες, η χαλάρωση, οι διασταλμένοι πόροι, οι ουλές, η ακμή και οι δυσχρωμίες.

Ολες όμως οι τεχνολογίες ήταν ανεπαρκείς να θεραπεύσουν όλη τη γκάμα των προβλημάτων που παρουσιάζει το δέρμα κατά την διάρκεια της γήρανσής του. Ενώ πολλές φορές στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με ένα μηχάνημα δερματικές βλάβες προκαλούνταν μόνιμες αλλοιώσεις στο δέρμα, όπως η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση και η μόνιμη υποχρωμία.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαίτησε νέες θεραπείες, κυρίως μη αποφολιδωτικές, που να εξασφαλίζουν στο κάθε άτομο τη γρήγορη επιστροφή του στις καθημερινές δραστηριότητες και την απουσία των επιπλοκών του παρελθόντος. Το πρόβλημα όλων των μεθόδων μέχρι σήμερα ήταν ότι η εφαρμογή τους γινόταν μέσω της επιδερμίδας που έπρεπε να προστατέψουν από τη θερμική βλάβη και να μπορέσουν συνδυαστικά να εστιάσουν τη μεγαλύτερη διοχέτευση ενέργειας στη στοιβάδα του χορίου που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του νέου κολλαγόνου. Ετσι αυτές οι θεραπείες, είτε δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω της χαμηλής ενεργειακής βιοδιέγερσης, είτε προκαλούσαν μόνιμες αλλοιώσεις και βλάβες.

Το κενό στην μη αποφολιδωτική θεραπεία ήρθε να καλύψει το INTRAcel, οι διπολικές και μονοπολικές ραδιοσυχνότητες με τη χρήση των μκροβελονών που εισάγονται στο δερματικό χόριο και διοχετεύουν την ενέργεια αποκλειστικά εκεί που χρειάζεται για να επιτευχθεί η δερματικής βιοδιέγερση. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεται η επιδερμίδα και αποφεύγονται οι επιπλοκές του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα διοχετεύεται το αυξημένο ποσό ενέργειας στο χόριο, όπου επιτυγχάνεται η βιοδιέγερση ανάλογη με ένα CO2 fractional laser στα 30 watt, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες και με πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας.

INTRAcel - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

1. Με την τελευταία ααναβάθμιση του INTRAcel η εκπεμπόμενη ενέργεια ισχωρεί σε βάθος 2,4mm.
2. Κατάλληλο για όλους του φωτότυπους, όλες τις εποχές του έτους. Δεν χρειάζεται προστασία από τον ήλιο μετά το πέρας του ερυθήματος.
3. Ο θεράπων ιατρός μπορεί να ρυθμίσει το βάθος εισαγωγής των βελόνων (από 0,5mm – 2mm).
4. Προκαλεί ταυτόχρονη μηχανική και θερμική βιοδιέγερση ινοβλαστών.
5. Δεν προκαλεί βλάβη στην επιδερμίδα.
6. Δεν έχει παρενέργειες. Δεν υπάρχει κίνδυνος δισχρωμιών όσο επιθετικά και να το χρησιμοποιήσει ο γιατρός.
7. Είναι στοχευμένη η θεραπεία ανάλογα την βλάβη που θέλουμε να θεραπεύσουμε.
8. Εχει μεγάλο εύρος ενδείξεων (ακμή, ουλές ακμής, μετεγχειρητικές ουλές, ανάπλαση μείωση ρυτίδων, ραγάδες, υπερίδρωση, χαλάρωση,     διασταλμένοι πόροι, κυτταρίτιδα).
9. Εχει εκπληκτικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
10. Μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο Fractional μηχάνημα ή με άλλες θεραπείες (π.χ. PRP).
11. Ο ασθενής έχει μικρό χρόνο αποθεραπείας.
12. Επιτρέπεται η εφαρμογή make-up την επομένη της θεραπείας.

παρακαλώ πατήστε εδώ και δείτε το σχετικό αρχείο pdf.