Τα προηγούμενα χρόνια η μόδα απαιτούσε πολύ λεπτά φρύδια, με αποτέλεσμα να έχουμε μια γραμμή ή και καθόλου, λόγω αδρανοποίησης των τριχών. Τώρα που έχει επανέλθει το πιο φυσικό look με παχύτερα φρύδια, μπορούμε να επιλέξουμε μια πιο μόνιμη λύση από τα να τα βάφουμε καθημερινά. 

Με την τεχνική Microstroking/Microblading/ Micropigmentation ή Hand Method εξασφαλίζουμε 3D αποτέλεσμα. Αυτή η τεχνική, ωστόσο, μπορεί να διορθώσει και φρύδια που έχουν κάποιο τραύμα – ουλή στην περιοχή, αλλά μπορεί και να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις αλωπεκίας ή και μετά τη χρήση χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων όπου υπάρχει η πτώση των τριχών.

Η νέα μέθοδος μόνιμου ή καλύτερα ημιμόνιμου μακιγιάζ, προέρχεται από την Ασία και μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από τα φρύδια και στο περίγραμμα των ματιών.

Για την εφαρμογή χρησιμοποιείτε ένα ειδικό στυλό χειρός (χωρίς χρήση ηλεκτρικού ρεύματος) με μια λεπίδα, μέσω της οποίας γίνεται η εναπόθεση του χρώματος εσωτερικά στο δέρμα. Με slicing κινήσεις, ο/η ειδικός δημιουργεί (ζωγραφίζει) «καθαρές» ευδιάκριτες τρίχες, απομίμηση αληθινού φρυδιού, τελειοποιώντας το βασικότερο χαρακτηριστικό του προσώπου μας.

Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της τεχνικής που εξασφαλίζει το φυσικό αποτέλεσμα τρίχα – τρίχα οφείλεται αφενός στην ίδια την τεχνική αλλά και στα χρώματα. Οι χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά μελετημένες για αυτή την μέθοδο, ώστε να μην εισχωρούν σε μεγάλο βάθος στο δέρμα και να μην αλλοιώνονται αντιαισθητικά, αλλάζοντας την απόχρωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (φεύγουν τελείως μετά από 2-4 χρόνια). Επίσης δεν παρατηρείται διάχυση του χρώματος μετά την επούλωση (όψη ενιαίου σχήματος – χρώματος), όπως θα συνέβαινε με ένα παραδοσιακό κλασικό μηχάνημα μόνιμου μακιγιάζ.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πόνος ή ενόχληση κατά την διάρκεια της εφαρμογής, ενώ συνήθως χρειάζεται μια επανάληψη μετά από 1-3 μήνες ανάλογα, όπου εκεί φαίνεται πλέον το  τελικό αποτέλεσμα και σχήμα. Η διάρκεια του κυμαίνεται από ένα έως τέσσερα χρόνια.