Δείτε την θεραπεία που θα αναζωογονήσει και θα ανανεώσει το πρόσωπό σας

Μετά την Βοτουλινική τοξίνη, τα τελευταία χρόνια έχει μπει πολύ δυναμικά στην ζωή μας η μεσοθεραπεία. Όλο και περισσότερες από εμάς, την αναζητάμε συχνά… πυκνά ως μέθοδο, αναζωογόνησης, ανανέωσης και κάλυψης των λεπτών ρυτίδων.

Όμως όσα και να ξέρουμε και να διαβάζουμε, όλο και περισσότερες πληροφορίες μας έρχονται για την συγκεκριμένη μέθοδο και η πληροφόρηση όπως ξέρουμε ποτέ δεν κάνει κακό.

Έτσι λοιπόν και εμείς ζητήσαμε από τον Δρ. Γεώργιο Παπαγεωργίου να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ειδικά τώρα που όλες γυρίσαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές, ή εάν όχι από διακοπές, από ένα καλοκαίρι εκτεθειμένες στον ήλιο και στην θάλασσα με ένα δέρμα, ηλικοκαμένο αλλά και αφυδατωμένο.

Κατ’ αρχάς θα μας εξηγήσει για άλλη μία φορά τι είναι μεσοθεραπεία:

Μεσοθεραπεία λέγεται η μέθοδος, μέσω της οποίας είναι δυνατόν να φτάσουν διάφορες ουσίες στο βαθύτερο στρώμα του δέρματος, που λέγεται χόριο. Η μεσοθεραπεία έχει το καλό να αναζωογονεί το δέρμα, να επαναφέρει την ελαστικότητα του, να προσφέρει ενυδάτωση που του χρειάζεται και να κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή χωρίς σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες

Εμπνευστής αυτής της μεθόδου είναι ο Γάλλος Δρ Michel Pistor και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για ιατρικό σκοπό στην Γαλλία το 1958.

Στο επίπεδο του χορίου είναι αδύνατον να φτάσουν οι όποιες ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι κρέμες.

Έτσι λοιπόν, χρησιμοποιώντας μικρές βελόνες έχουμε την δυνατότητα να διοχετεύσουμε στο δέρμα ουσίες για ενυδάτωση, σύσφιξη, αναζωογόνηση αλλά και αντιγήρανση.

 Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να εφαρμόσουμε την μεσοθεραπεία και στο σώμα ώστε να βελτιώσουμε την κυτταρίτιδα σε διάφορα σημεία του.

Διακρίνουμε την ετερόλογη μεσοθεραπεία, η οποία εφαρμόζεται στο πρόσωπο ή στο σώμα και πραγματοποιείται όπως προαναφέραμε, με διάφορες ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ, τα αμινοξέαβιταμίνες κ.α.

Αναφέρουμε επίσης, την αυτόλογη μεσοθεραπεία (platelet rich plasma), η οποία γίνεται χρησιμοποιώντας το πλάσμα μικρής ποσότητας αίματος του θεραπευόμενου, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και εμπλουτίζεται συνήθως με αμινοξέα.

Η μεσοθεραπεία είναι εξαιρετική μέθοδος για την φροντίδα του δέρματος. Συνιστάται να γίνεται τουλάχιστον σε τρεις διαδοχικές θεραπείες ανά 10-15 ημέρες και για 2 έως 3 φορές τον χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος της κάθε ανατομικής περιοχής.

Μπορεί να γίνει εντελώς ανώδυνα εάν τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα 20′-30′ πριν την θεραπεία.

Μετά την εφαρμογή ενδέχεται να υπάρξει ήπιος τοπικός ερεθισμός που υποχωρεί γρήγορα και ίσως μερικές εκχυμώσεις (μελανιές) ανάλογα με την ευαισθησία του κάθε δέρματος.

Η μεσοθεραπεία σε συνδυασμό με ελαφρά peelings και needling είναι η καλύτερη θεραπεία για το ταλαιπωρημένο δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι!

Μετά καλό είναι να βάζουμε αντηλιακή κρέμα μετά την εφαρμογή.

Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο www.likewoman.gr

Παπαγεωργίου Α. Γεώργιος – Πλαστικός χειρουργός: https://www.facebook.com/G.Papageorgiu/

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή 14:00 - 22:00
Σαββάτο -
Κυριακή -

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  • Ομήρου 51 & Σκουφά (είσοδος από Ομήρου, 1ος όροφος) Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ.: 10672
  • 210-9249994