Και όλα όσα θέλετε να μάθετε!

Αν, ωστόσο, έχει επέλθει σημαντική χαλάρωση στο πρόσωπο (στις παρειές, στις πλάγιες περιοχές του σαγονιού και στο λαιμό) και θέλετε να δείτε σημαντικά αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια (έως και 10 χρόνια), η καλύτερη επιλογή για την ανασύσταση και την αναδόμηση του προσώπου είναι το χειρουργικό lifting.

«Το Face lifting δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί άνρθωποι βλέποντας κάποια μη φυσιολογικά αποτελέσματα τα οποία οφείλονται σε υπερβολές. Ο ασθενής πρέπει να έχει λογικές απαιτήσεις και ο γιατρός  πρέπει να αποφύγει την οποιαδήποτε «υπερδιόρθωση», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου. Το Face lifting είναι μαι εξατομικευμένη υπόθεση, όπου συζητιούνται και αξιολογούνται οι ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά. Ο ίδιος δεν είναι σύμφωνος με τις επιλεκτικές μεθόδους κατά περιοχή, γιατί πολύ απλά στην ηλικία που χρειάζεται να γίνει το lifting δεν μπορείς να φτιάξεις το ένα σημείο και να αφήσεις το άλλο.

Πως γίνεται

Όλη η στήριξη του προσώπου μέσω face lifting εστιάζει στην ανασύνταξη του επιφανειακού μυοαπονευρωτικού συστήματος. Πρίν από την εκτομή, το δέρμα πρέπει να μετρηθεί σωστά και στη διάρκεια της επέμβασης να μην τραβηχτεί πολύ. Οι τομές γίνονται σε σημεία όπου είναι δυσκολότερα ορατές: εμπρός και πίσω από το αυτί, καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να ξυριστούν τα μαλλιά, αλλά εφαρμόζοντας ειδική διάταξη. Στο λαιμό, εάν η χαλάρωση είναι μεγάλη, μπορεί να χρειαστεί τομή στη φυσιολογική πτυχή που δημιουργείται αμέσως μετά το τελείωμα του πιγουνιού, μέσω της οποίας γίνεται η προσπέλαση της περιοχής. Εάν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να γίνει και λιποαναρρόφηση.

Προσοχή

Εάν εκείνη που υποβάλλεται σε face lifting είναι καπνίστρια, καλό είναι τουλάχιστον να περιορίσει το κάπνισμα 1-2 μήνες πριν από την επέμβαση, αλλά και κατά την διάρκεια της αποθεραπείας. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, η ενδιαφερόμενη πρέπει να φροντίζει η διατροφή της να είναι υγιεινή και ισορροπημένη, ώστε να μην έχει συνχνές και μεγάλες αυξομειώσεις του βάρους της.

Πόσο διαρκεί

Η επέμβαση διαρκεί 3-4 ώρες. Ο ασθενής νοσηλεύεται για 2 ημέρες στο νοσοκομείο και φεύγει χωρίς κανένα επίδεσμο. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται από την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα σταδιακά. Μετά την πρώτη εβδομάδα, αρχίζουν να υποχωρούν και οι εκχυμώσεις (μελανιές). Μετά από 12-15 ημέρες, οι μελανιές υποχωρούν. Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η επούλωση των τραυμάτων είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο. Κάτι που πρέπει να προσέξετει είναι ότι στη διάρκεια της αποθεραπείας το δέρμα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση με κρέμες και προστασία από τον ήλιο.

Ποια είναι τα αποτελέσματά του

Μετά από ένα πετυχημένο face lifting, δημιουργούμε μια μακράς διάρκειας «υποδομή» στο πρόσωπο. Η οποιαδήποτε θεραπεία εφαρμοστεί στην συνέχεια (πίλινγκ, ενέσιμα εμφυτεύματα κ.λπ.) θα έχει σαφώς πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο περιοδικό VITA

Παπαγεωργίου Α. Γεώργιος – Πλαστικός χειρουργός: https://www.facebook.com/G.Papageorgiu/

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή 14:00 - 22:00
Σαββάτο -
Κυριακή -

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  • Ομήρου 51 & Σκουφά (είσοδος από Ομήρου, 1ος όροφος) Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ.: 10672
  • 210-9249994