Ανανεώστε την επιδερμίδα του προσώπου σας κάνοντας μεσοθεραπεία

Με τον όρο μεσοθεραπεία εννοούμε την διοχέτευση διαφόρων ουσιών στο βάθος του δέρματος και στον υποδόριο ιστό με ενέσιμο τρόπο.

Οι ουσίες αυτές προορίζονται είτε για την «εν τω βάθει» ενυδάτωση του δέρματος και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας, είτε είναι λιποδιαλυτικές ουσίες και προορίζονται για την βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Κύριο συστατικό για την μεσοθεραπεία είναι το υαλουρονικό οξύ το οποίο είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο υλικό και ως προϊόν βιοτεχνολογίας στην συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιείται, χωρίς σταυροσύνδεση (non cross-linked), γιατί έχει σκοπό μόνον να ενυδατώσει και όχι να γεμίσει κάποιες ρυτίδες ή εντυπώματα στο δέρμα.

Υπάρχει δυνατότητα να εμπλουτιστεί το διάλυμά μας εκτός του υαλουρονικού οξέος, με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, τα οποία αποτελούν παράλληλα και φυσικά συστατικά του δέρματος που επηρεάζονται και αποδομούνται κατά την διαδικασία της γήρανσης.

Κατά την συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζονται πολλαπλοί μικρονυγμοί (μικροτσιμπήματα), που όμως δεν είναι επώδυνοι γιατί συνήθως τοποθετούμε στην εκάστοτε περιοχή τοπική αναισθητική κρέμα, 30’-45’ πριν την συνεδρία.

Σε κάθε τσίμπημα εγχύεται μικρή ποσότητα του υλικού που έχει αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί.

Με την ενέσιμη μεσοθεραπεία επανέρχονται σταδιακά τα επίπεδα των βιταμινών και των μετάλλων στο δέρμα. Η επιδερμίδα αποκτά λάμψη, σφριγηλότατα και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Παράλληλα μέσω του τοπικού ερεθισμού με τα μικροτσιμπήματα ενεργοποιείται το κολλαγόνο που βοηθάει στην αναγέννηση των ιστών και στην επούλωση των τραυμάτων.

Μπορεί να συνδυαστεί για καλύτερα αποτελέσματα με μηχανικό ερεθισμό όπως το Microdermabration (μικροδερμοαπόξεση) ή το Needling.

Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν δρα ανταγωνιστικά ως προς τις υπόλοιπες ενέσιμες θεραπείες (πχ. θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη, υαλουρονικό οξύ, Αυτόλογη μεσοθεραπεία, κλπ.)

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνεται η μεσοθεραπεία είναι αρχικά 3 συνεδρίες (μία ανά δεκαπέντε ημέρες) και κατόπιν ανά 3-4 μήνες αναμνηστική συνεδρία ώστε να διατηρείται η επιδερμίδα ενυδατωμένη, κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται με την απλή χρήση καλλυντικών και μόνο προϊόντων.

Οι περιοχές που συνήθως εφαρμόζεται η ως άνω θεραπεία είναι στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Παπαγεωργίου Α. Γεώργιος – πλαστικός χειρουργός
Ακολουθήστε μας στο Facebook : https://www.facebook.com/G.Papageorgiu/

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή 14:00 - 22:00
Σαββάτο -
Κυριακή -

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  • Ομήρου 51 & Σκουφά (είσοδος από Ομήρου, 1ος όροφος) Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ.: 10672
  • 210-9249994